AUTHENTIEK VAN LOO RECEPT
KALFSWANGETJES
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2 uur
Menugang: Hoofdgerecht
Ingrediënten:
- 4 kalfswangetjes
- 1 fles goede wijn bv Australische Shiraz
- 8 sjalotjes
- 2 eetlepels bloem
- 2 laurierblaadjes
- 150 gram boter
- Zout en peper
- 3 kruidnagels
Bereidingswijze
Meng de bloem met het zout en peper en wentel daar de kalfswangetjes door, zo wordt het noot te zout. Bak de kalfswangejtes aan in de iets gebruinde boter, voeg de sjalotjes en de kruiden toe en laat alees nog 2 minuten door bakken (op niet te hog vuur). Voeg ongeveer 1/3 van de wijn toe en het bouillonblokje. Wanneer u een olie stelletje heeft zet de pan daarop en alees onder matige warmtein ongeveer 2 tot 2 1/2 uur stoven. U zult versteld staan van het resultaat..
Serveertips
Serveer met zelfgemaakte tagliatelle of koop verse pasta. Geef er een frisse salade bij en de wijn die gebruikt is voor het vlees.
Eet smakelijk!