Kalfswangetjes

AUTHENTIEK VAN LOO RECEPT
KALFSWANGETJES

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2 uur
Menugang: Hoofdgerecht

Ingrediënten:

  • 4 kalfswangetjes
  • 1 fles goede wijn bv Australische Shiraz
  • 8 sjalotjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 gram boter
  • Zout en peper
  • 3 kruidnagels

 

Bereidingswijze

Meng de bloem met het zout en peper en wentel daar de kalfswangetjes door, zo wordt het noot te zout. Bak de kalfswangejtes aan in de iets gebruinde boter, voeg de sjalotjes en de kruiden toe en laat alees nog 2 minuten door bakken (op niet te hog vuur). Voeg ongeveer 1/3 van de wijn toe en het bouillonblokje. Wanneer u een olie stelletje heeft zet de pan daarop en alees onder matige warmtein ongeveer 2 tot 2 1/2 uur stoven. U zult versteld staan van het resultaat..

Serveertips

Serveer met zelfgemaakte tagliatelle of koop verse pasta. Geef er een frisse salade bij en de wijn die gebruikt is voor het vlees.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.