Ouderwets draadjesvlees

AUTHENTIEK VAN LOO RECEPT
OUDERWETS DRAADJESVLEES

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 3 uur
Menugang: Hoofdgerecht

Ingrediënten:
• 1 kilo riblappen
• Ruim boter
• 15 gram zout
• 1 ui
• 3 wortels,
• kruidnagel
• laurierblad,
• peperkorrels
• beetje azijn of glaasje wijn
• blikje tomatenpuree.
• Water/ Wijn/ bouillon

Wrijf het vlees in met zout en laat de boter heet worden. Wanneer het schuim van de boter wegtrekt dan de riblappen één voor één rondom krokant donkerbruin aanbakken. Haal het vlees eruit en voeg water of bouillon toe en maak alles los van de bodem zodat de pan “schoon” kookt. Giet dit residu uit de pan en bewaar dit. Voeg opnieuw boter toe aan de leeg gegoten pan en bak de volgende riblap als de eerste totdat alle riblappen gebakken zijn. Neem nu de stoofpan en voeg daar ca de helft van alle residu en het blikje tomatenpuree toe en de rest en warm dit op. Voeg nu de riblappen toe en zorg dat de riblappen onder het toegevoegde residu komt te sudderen. Wanneer er te weinig residu is voeg dan wijn of bouillon of desnoods water toe. Sluit de pan af met een goed sluitende deksel. Laat dit nog twee uur zachtjes sudderen. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit en draai dan ook het vlees om. Bind eventueel de jus als het vlees gereed is. Een dag later is het vlees nog lekkerder dus dit kan uitstekend een dag van te voren gemaakt worden wanneer u weinig tijd of bijvoorbeeld gasten heeft.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.