Varkenswangetjes

AUTHENTIEK VAN LOO RECEPT
VARKENSWANGETJES

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1,5 uur
Menugang: Hoofdgerecht

Ingrediënten:

  • 4 Varkenswangetjes
  • 1 fles goede wijn bv Australische Shiraz
  • 8 sjalotjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 gram boter
  • Zout en peper
  • 3 kruidnagels

Bereidingswijze

Meng de bloem met het zout en peper en wentel daar de varkenswangetjes door, zo wordt het noot te zout. Bak de varkenswangetjes aan in de iets gebruinde boter, voeg de sjalotjes en de kruiden toe en laat alles nog 2 minuten door bakken (op niet te hoog vuur). Voeg ongeveer 1/3 van de wijn toe en het bouillonblokje. Wanneer u een olie stelletje heeft zet de pan daarop en alles onder matige warmte in ongeveer 1½ uur stoven. U zult versteld staan van het resultaat.

Serveertips

Serveer met zelfgemaakte tagliatelle of koop verse pasta. Geef er een frisse salade bij en de wijn die gebruikt is voor het vlees.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.